KDE 4.3.4 on my PCLinuxOS

In this moment I write this post in English, because today I have joined PCLinuxOS forum. sorry if my english is bad

pada kesempatan ini saya nulis postingan pake bahasa Inggris, soalnya tadi baru aja gabung di forumnya PCLinuxOS. mohon maaf kalo tulisannya kacau balau

It is my third chance to try installing KDE 4 on my PCLinuxOS.

by following the instruction on forums, i change the repository section (using synaptic) from kde to kde4.

after reloading package lists, select task-kde4-minimal package to install minimum system of KDE4

ini kesempatan ketiga aku nyobain KDE4 di PCLinuxOS. berdasar petunjuk di forum2 , yang pertama ubah section repository dari kde ke kde4.

setelah di reload repositorynya trus aku install paket task-kde4-minimal buat nginstall desktop KDE4 minimal

after KDE4 successfully installed then I install some package like Amarok, kdegraphic,kdebluetooth,kernel 2.6.27.tex5,etc

setelah KDE4 sukses terinstall dilanjutin install Amarok,kdegraphic,kdebluetooth,kernel 2.6.27.tex5, dsb

but this KDE4 is not as perfect as I hope before, I like JuK Music player that looks simple than amarok but always crash when I minimize to tray or I colse the window.

the second things is kbluetooth4 with bluez4 cannot detect my internal bluetooth

ternyata KDE4 ini tidaksempurna yang aku bayangkan sebelumnya. aku suka JuK music playe yang keliatan simpel dibanding amarok, tapi selalu crash pas diminimize ke tray atau pas di close.

hal kedua, blutut internalku nggak kdedetek sama kbluetooth4 dg bluez4

this is my screenshoot


I hope my girlfriend will help me to correct my english on this post. hahaha………..

This entry was posted in Komputer, Linux. Bookmark the permalink.

3 Responses to KDE 4.3.4 on my PCLinuxOS

  1. Crow says:

    I have had problems with KDE4 too in my home computer, my ATI Radeon 9550 Video Card has always been a pity in Linux. I changed to KDE4 and use it at work but now I use mainly Enlightenment (E17) at home, give it a try, you won’t regret it.

  2. feryastowo says:

    Didaerah halim jakarya, tlp saya xxxxx

  3. restovarius says:

    wah sorry gan, ngga punya kenalan disana, sy baru balik ke jawa belum ada setahun
    kalau di daerah balikpapan,samarinda,berau,bulungan mungkin ada teman soalnya dulu lama disana
    no telpon aku edit biar ngga disalahgunain orang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s